onsdag 11 januari 2012

Gräddfudge med chokladöverdgar ♥ - Alicia




En favorit bland julgodiset är denna mjuka och gräddiga och såklart super goda gräddfudge! Detta recept ger cirka 50-60 bitar!

Recept:
5 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad

♥ Klä en form som är ca 20x20 centimeter med bakplåtspapper.

♥ Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme medans du rör om tills sockret har lösts upp.
(Pensla med en fuktig pensel på kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.)

♥ När det kokar, sluta röra om och låt det   koka tills det håller för ett tråd prov. De tar mellan 20-40 minuter.

♥ Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en stund.

♥ Lägg i vaniljsocker och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter tills smeten börjar tjockna och blir glanslös.

♥ Häll ner smeten i formen så det blir slätt. Låt det svalna i rumstemperatur.

♥ Smält chokladen och häll den över fudgen när den har svalnat.

♥ Skär sedan fudgen i tärningar och strö över strössel om det önskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar